Hoeveel kost een goede e-bike?

De hogere kosten voor het gebruik van een e-bike zijn niet de oplaadkosten, maar de onderhouds-, reparatie- en vervangingskosten van belangrijke componenten. Het is duidelijk dat ik een grote fan ben van de technologie en het is waar dat het aantal producten is gegroeid, voor een groot deel dankzij de brede acceptatie in Azië en Europa, maar er zijn een aantal dingen waar e-bikes nog steeds mee worstelen.

Hoeveel kost een goede e-bike?

De hogere kosten voor het gebruik van een e-bike zijn niet de oplaadkosten, maar de onderhouds-, reparatie- en vervangingskosten van belangrijke componenten. Het is duidelijk dat ik een grote fan ben van de technologie en het is waar dat het aantal producten is gegroeid, voor een groot deel dankzij de brede acceptatie in Azië en Europa, maar er zijn een aantal dingen waar e-bikes nog steeds mee worstelen. Op alle belangrijke manieren voelt hij echter aan als een kleine Tern, maar nog steeds een verrassend krachtige en capabele bakfiets. Uw bank kan e-bikes dekken in het kader van haar programma voor autoleningen, en sommige nutsbedrijven bieden zelfs contante prikkels om e-bikes te kopen.

Tegenwoordig is Deer Valley Utah nog steeds een skioord, maar je kunt vrijwel overal snowboarden en ik heb het gevoel dat dat ook bij e-bikes het geval zal zijn. De meeste speciaal gebouwde e-bikes hebben nu ook op maat gemaakte frames waarin alle bedrading is ondergebracht en een batterij is geïntegreerd voor een gestroomlijnder pakket en een betere uitstraling. Verschillende van ons in het Gear-team zijn op zoek geweest naar de goedkoopste en meest betrouwbare e-bike voor dagelijks woon-werkverkeer. De kosten per kilometer voor dat soort fietsen zouden heel anders zijn (veel hogere kosten per kilometer) dan bij een gemiddelde e-bike voor woon-werkverkeer, waarbij elke dag veel kilometers kunnen worden gereden.

Nu e-bikes elk jaar populairder worden en er steeds meer elektrische fietsen worden geproduceerd, zou dit moeten blijven leiden tot lagere prijzen voor een vergelijkbare fiets. E-bikes zijn geweldig, maar auto's ook en zelfs als zelfrijdende elektrische auto's de eigendomskosten vervangen en de vervuiling verminderen, zal fietsen nog steeds van enorme waarde zijn. Als uw staat e-bikes classificeert volgens dezelfde wetten die van toepassing zijn op motorfietsen en bromfietsen, heeft u mogelijk een rijbewijs nodig om erop te rijden. Meerdere factoren, waaronder de pandemie, hebben de wereldwijde toeleveringsketen gecompliceerd en vrijstellingen van een tarief van 25 procent op alle invoer van e-bikes zijn vervallen.

Auto's en e-bikes zijn geen investeringen, het zijn gereedschappen of speelgoed dat afneemt bij gebruik, hun werkelijke waarde is sterk afhankelijk van de omgeving en de taak die voorhanden is of de entertainmentvoorkeuren van de eigenaar. Net zoals snowboards in skigebieden zoals Vail Colorado in de jaren 80 verboden waren, staan e-bikes nog in de kinderschoenen. Als je een puristische mountainbiker bent die in het begin nauwelijks geaccepteerd wordt op wandelpaden, lijken e-bikes misschien een bedreiging.