Kun je elektrische fietsen handmatig trappen?

De meeste e-bikes op de huidige markt bevatten pedalen die je samen met of los van het gaspedaal kunt gebruiken. Het is de elektrische ondersteuning die eBikes voor sommige motorrijders een voordeel geeft ten opzichte van een traditionele fiets.

Kun je elektrische fietsen handmatig trappen?

De meeste e-bikes op de huidige markt bevatten pedalen die je samen met of los van het gaspedaal kunt gebruiken. Het is de elektrische ondersteuning die eBikes voor sommige motorrijders een voordeel geeft ten opzichte van een traditionele fiets. Ja, je kunt een elektrische fiets handmatig trappen. De meeste elektrische fietsen op de markt hebben pedalen die je kunt gebruiken om de fiets voort te stuwen.

Je kunt deze pedalen samen met het gaspedaal of apart gebruiken. De meeste e-bikes bieden drie tot vijf pedaalmodi, variërend van handmatig tot volledig geautomatiseerd. De Voya E+ biedt bijvoorbeeld drie handmatige vermogensniveaus en een Smart Assist-modus (automatische modus). Voor onze milieubewuste vrienden hebben de meeste e-bikes een eco-modus, die je helpt een balans te vinden tussen beenkracht en trapondersteuning, terwijl je zo min mogelijk kracht gebruikt.

Dit betekent dat je batterij langer meegaat en dat je op lange termijn kosten kunt besparen als je de motor graag gebruikt. Sommige elektrische fietsen zijn uitgerust met zowel trapondersteuning als gaspedaal. Wat is het verschil? Met Throttle kun je fietsen zonder handmatige voeding, net als een elektrische scooter, een motorfiets of een andere vorm van persoonlijk vervoer. Houd er rekening mee dat de maximumsnelheid bij het smoren tussen de 20 en 28 mijl per uur kan liggen.

Pedal-Only %3D Niet de reden waarom je een elektrische fiets hebt gekocht, maar een leuk alternatief om je PEDAL precies hetzelfde te behandelen als elke fiets met 3 versnellingen. Met andere woorden, je kunt de fiets instellen voor volledig handmatige bediening, als je wilt trainen, of je kunt de motor instellen om een bepaald percentage van de totale vermogensbelasting op zich te nemen. Het kan voorkomen dat de batterij leeg is en dat u op uw elektrische fiets moet rijden zoals op een gewone fiets. Als de motor van je elektrische fiets wordt bestuurd via een gashendelaar of draaigreep op de stangen, in plaats van het vermogen te regelen in verhouding tot het vermogen dat je via de pedalen levert, wordt de e-bike niet geclassificeerd als een elektrische fiets.

De pedalen die bij een elektrische fiets worden geleverd, worden niet alleen door de motor aangestuurd, maar maken ook handmatige bediening mogelijk. Een elektrische fiets heeft extra stevige frames die van materiaal moeten zijn dat sterk genoeg is om bestand te zijn tegen het extra gewicht van de motor en de accu. De volledig handmatige modus is cruciaal en handig omdat je je fiets nog steeds kunt gebruiken voordat je de batterij oplaadt. Als je je fiets wilt gebruiken om zonder al te veel moeite naar een specifieke bestemming te gaan, kan de elektrische modus nuttig zijn.

Krachtigere e-bikes zoals die van het Zwitserse merk Stromer worden wettelijk op dezelfde manier behandeld, ook al moet je ze wel trappen. Systemen voor elektrische fietsen hebben doorgaans een aantal verschillende ondersteuningsniveaus die je via een knop kunt selecteren, meestal op je stuur of op de bovenbuis. Omdat je je elektrische fiets handmatig kunt trappen, ben je misschien benieuwd waarom je nog steeds voor een elektrische fiets moet kiezen in plaats van conventionele fietsen zonder batterij en motor. Als de fiets bijvoorbeeld niet zo snel rijdt als je wilt, kun je hem handmatig trappen om hem meer vermogen te geven.