Kun je gewoon op een elektrische fiets trappen?

De meeste e-bikes op de huidige markt bevatten pedalen die je samen met of los van het gaspedaal kunt gebruiken. Het is de elektrische ondersteuning die eBikes voor sommige motorrijders een voordeel geeft ten opzichte van een traditionele fiets.

Kun je gewoon op een elektrische fiets trappen?

De meeste e-bikes op de huidige markt bevatten pedalen die je samen met of los van het gaspedaal kunt gebruiken. Het is de elektrische ondersteuning die eBikes voor sommige motorrijders een voordeel geeft ten opzichte van een traditionele fiets. Sommige elektrische fietsen die in Noord-Amerika worden verkocht, kunnen worden bediend door simpelweg het gaspedaal te draaien zonder te trappen. Europeanen hebben striktere regels, die vereisen dat je trapt - en daar staan we achter.

Als je denkt dat je het kunt redden zonder te trappen, denk dan nog eens goed na. Zelfs voor e-bikes met een gashendelfunctie zul je moeten trappen als je lange, steile heuvels beklimt, hoewel je niet hard hoeft te trappen. Pedalen is leuker, vergroot het bereik van je accu, verlengt de levensduur van je motor en verlengt ook je eigen leven. Bij alle elektrische fietsmodellen die we op voorraad hebben, kun je kiezen hoeveel hulp je wilt door simpelweg op een knop op het stuur te drukken.

Als u alleen uw benen wilt gebruiken, kunt u kiezen voor geen ondersteuning. Al onze fietsen kunnen worden bereden zonder dat de elektriciteit is ingeschakeld. Nu elektrische fietsen steeds populairder worden, gebruiken mensen ze om te pendelen, boodschappen te doen en gewoon te genieten van een mooi fietspad. Je hebt eigenlijk de mogelijkheid om op de e-bike vol gas te geven, wat betekent dat je helemaal niet hoeft te trappen.

Sommige fietsen hebben ook een ingebouwde koppelsensor, dus je hoeft alleen maar op een knop te drukken om te beginnen met bewegen, of je nu trapt of niet. In de Verenigde Staten stelt de federale wet dat een elektrische fietsmotor de fiets niet kan aandrijven bij snelheden van meer dan 20 km/u. Met de trapondersteuning kun je dus met vol gas tot 28 km rijden, je kunt niet meer dan 20 mijl per uur rijden op een e-bike zonder te peddelen. De regels veranderen echter een beetje en er is een nieuwere categorie elektrische fietsen met laadvermogen die een motor kunnen gebruiken die een groter vermogen biedt om hun berijders meer te helpen bij het verplaatsen van zware lasten.

Dus om de vraag te beantwoorden: kun je op een elektrische fiets rijden zonder te trappen? Het antwoord is ja, je moet gewoon het juiste type elektrische fiets vinden. Cynergy E-Bikes heeft een complete serviceafdeling voor zowel mechanische als elektrische werkzaamheden, met expertise in het onderhoud van elektrische onderdelen van veel verschillende e-bikemerken. De toekomst van transport ligt in de buitenlucht en als je in een stedelijke omgeving woont, zijn elektrische fietsen de juiste keuze. De motor en batterij zijn de twee belangrijkste componenten van een elektrische fiets; fietsen met een elektrisch aangedreven boost worden geclassificeerd als trapondersteuning, wat betekent dat het vermogen wordt geactiveerd wanneer je begint te trappen.

Enkele modellen elektrische fietsen bevatten een functie om de batterij op te laden, meestal terwijl u aan het remmen bent. Dus vandaag gaan we de vraag beantwoorden: kun je op een elektrische fiets rijden zonder te trappen? Maar voordat we dat doen, klik op de abonneerknop hieronder, zodat je als eerste op de hoogte bent van alle inhoud die we hier op Sixthreezero uitbrengen, en ook op de hoogte kunt blijven van onze wekelijkse, maandelijkse weggeefacties.