Kun je op een e-bike rijden zonder trapondersteuning?

Sommige e-bikes zijn slechts trapondersteuning, wat betekent dat je moet trappen om de motor daadwerkelijk te laten starten. Als ze in die gevallen niet met een gashendelaar worden geleverd, is er letterlijk geen andere manier om de motor in te schakelen dan te trappen.

Kun je op een e-bike rijden zonder trapondersteuning?

Sommige e-bikes zijn slechts trapondersteuning, wat betekent dat je moet trappen om de motor daadwerkelijk te laten starten. Als ze in die gevallen niet met een gashendelaar worden geleverd, is er letterlijk geen andere manier om de motor in te schakelen dan te trappen. In het geval van die e-bikes kun je er dus niet op rijden zonder te trappen. Zoals de naam al zegt, kun je op een elektrische fiets met trapondersteuning rijden door er zoals gewoonlijk op te trappen, net als op een gewone fiets.

De extra functie is dat je ondersteuning krijgt van het elektrische systeem van je fiets en aanzienlijk sneller rijdt met minimale fysieke belasting. No-Pedal E-bike is een twist-and-go-fiets of een elektrische fiets met gaspedaal. Bij No-Pedal E-bikes wordt de motor geactiveerd door het gaspedaal, niet door het trappen. Het gaspedaal van de e-bike werkt zonder trapondersteuning.

Omdat je hem nog steeds handmatig kunt bedienen, wat heeft het voor zin om een duurdere e-bike zonder pedaal te kopen als je nog steeds hetzelfde doet met de gewone e-bike. Om je fiets te versnellen hoef je alleen maar op de knop te drukken of het gaspedaal te draaien. E-bikes zonder trapondersteuning zijn geschikt voor bergbeklimmen, omdat door het gaspedaal te draaien je veel kracht hebt om over hellend land te rennen. Aan de andere kant is een e-bike met trapondersteuning iets dat „Pedelec” wordt genoemd en dit is een fiets waarbij de motor wordt geactiveerd door te trappen.

Deze elektrische fietsen zijn het meest geschikt voor fietsers die van plan zijn om samen met traditionele motorrijders paden en fietspaden te bewandelen. Dit alles om te zeggen dat het over het algemeen meer werk kost om op een elektrische fiets te trappen als je niet wordt geholpen door de motor. Hoewel experts en fans van e-rijders meestal de voorkeur geven aan versies met trapondersteuning, of je nu een elektrische fiets zonder trapondersteuning wilt testen of niet, is het jouw keuze en uiteindelijk moet je een fiets kiezen die aan je behoeften voldoet. Als je van plan bent om soms zonder motor op je elektrische fiets te rijden, kies dan voor een batterij die niet te zwaar is wanneer je je eigen e-bike bouwt of koopt.

Elektrische fietsen met een maximaal vermogen van 250 watt zijn legaal in Europa; de criteria worden echter niet beschouwd als E-bikes zonder trapondersteuning, aangezien dit niet is toegestaan. Je hoeft er niet altijd een te kiezen, maar de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrische fiets met gas- en trapondersteuning is misschien de betere keuze voor jou. Niet alle e-bikes van klasse 3 zijn echter voorzien van een gashendelaar in sommige staten, zoals Californië, is klasse 3 eBikes met gaspedaal niet toegestaan. Houd er rekening mee dat het moeilijker zal zijn om te trappen dan een traditionele fiets, want als je het elektrische systeem niet gebruikt, heb je nu het extra gewicht van het gemotoriseerde systeem dat tegen je vecht.

Maar in Europa zijn alle soorten e-bikes niet legaal en geven ze de voorkeur aan fietsen met trapondersteuning boven gasmodus. Als je in Europa woont, is de wettelijke status met betrekking tot elektrische fietsen zonder trapondersteuning nog steeds onduidelijk en is het misschien niet het beste idee om te investeren. De waarheid is dat eBikes veel voordelen bieden voor een breed scala aan mensen, van pendelaars en kluswerkers tot fietsliefhebbers die op zoek zijn naar spanning. Een daarvan is de No-Pedal E-bike, wat betekent dat elektronische fietsen niet hoeven te worden getrapt om te werken.