Kun je zonder stroom op een elektrische fiets trappen?

Een e-bike werkt op dezelfde manier als een gewone fiets wanneer de motor niet wordt gebruikt, naar keuze of vanwege een lege batterij. We hebben veel elektrische fietsen getest en we kunnen je vertellen dat rijden zonder vermogen invloed heeft op je rijgedrag.

Kun je zonder stroom op een elektrische fiets trappen?

Een e-bike werkt op dezelfde manier als een gewone fiets wanneer de motor niet wordt gebruikt, naar keuze of vanwege een lege batterij. We hebben veel elektrische fietsen getest en we kunnen je vertellen dat rijden zonder vermogen invloed heeft op je rijgedrag. Hoewel rijden op een e-bike zonder accu waarschijnlijk lastig is om te trappen, hangt dit af van het terrein en het type elektrische fiets dat je hebt. Bovendien zullen de fitnessniveaus van een individu een rol spelen in hoe moeilijk of gemakkelijk trappen zal zijn.

Sommige fitte mensen kunnen zonder stroom of motorondersteuning probleemloos trappen. Een e-bike met trapondersteuning, ook wel pedelec genoemd, wordt van stroom voorzien wanneer je de pedalen aanstuurt. Je kunt een elektrische fiets gebruiken als een traditionele fiets zonder stroom, of de fiets de pedalen van stroom laten voorzien. Het koppel van je pedaalslag wordt gedetecteerd door een sensor die vervolgens communiceert met de controller om de e-bike dienovereenkomstig te versnellen.

Zonder al te technisch te worden, zijn e-bikes in wezen fietsen met een motor. Afhankelijk van het model kunnen de accu's worden verwijderd om de lading te verlichten. En als u ze op hun plaats wilt laten, kunt u de motor gewoon uitschakelen wanneer u maar wilt. Rijden zonder motor is een geweldige manier om wat beweging in je dag aan te brengen, zoals van je werk naar huis rijden als het je niet lukt om naar de sportschool te gaan.

Over het algemeen is het het beste om op vlakke en gladde oppervlakken te rijden. Mountainbikeschoenen zijn makkelijker om in rond te lopen omdat de schoenplaat verzonken is in de zool van de schoen. Het gewichtsverschil zit natuurlijk in de accu (en de motor), wat een elektrische fiets een behoorlijk zwaar pakket maakt. Als je met je e-bike per vliegtuig wilt reizen, kun je je batterij niet meenemen, maar je kunt je fiets wel zonder de batterij in de bagageruimte brengen.

Oudere fietsers en fietsers die herstellen van een blessure zullen de trapondersteuning in een eBike waarderen. Sommige merken e-bikemotoren, Bosch bijvoorbeeld, hebben iets met naafmotoren met directe aandrijving en deze bieden standaard enige weerstand. Je hebt eigenlijk de mogelijkheid om op de e-bike vol gas te geven, wat betekent dat je helemaal niet hoeft te trappen. Als je binnen 365 dagen niet tevreden bent met je fiets, stuur hem dan terug, zonder vragen te stellen, zonder geld uit je zak te hoeven halen.

Het werkelijke bereik van een elektrische fiets wordt onder andere bepaald door het gewicht van de rijder, de snelheid waarmee de fiets rijdt, de energiecapaciteit van de batterij, de kwaliteit van het terrein, de effici├źntie van het motoraandrijfsysteem. Dus om de vraag te beantwoorden: kun je op een elektrische fiets rijden zonder te trappen? Het antwoord is ja, je moet gewoon het juiste type elektrische fiets vinden. E-bikes lijken erg handig en hebben geen brandstof nodig, daarom zijn ze een van de meest economische manieren om te reizen. De controller kan aan de stuurpen worden bevestigd of op een plek op het fietsframe waar de rijder gemakkelijk bij kan.

Bijna alle luchtvaartmaatschappijen hebben een veiligheidsbeleid dat alleen een bepaalde capaciteitslimiet voor accu's van elektrische fietsen in het vliegtuig toestaat. Maar wat gaat er gebeuren als je batterij leeg is? De houdbaarheid is niet zo lang als je denkt, dus wat doe je in dat geval? Is de hele fiets nu onbruikbaar? Is de fiets nog steeds nuttig, zelfs zonder de batterij?.