Kunnen elektrische fietsen handmatig worden gereden?

Ja, alle elektrische fietsen functioneren als normale fietsen wanneer de motor is uitgeschakeld, dus je kunt gewoon op dezelfde manier op je elektrische fiets rijden als een traditionele fiets, of de motor nu is uitgeschakeld of als de batterij leeg is. Je kunt ook normaal fietsen door simpelweg de trapondersteuning op nul te zetten.

Kunnen elektrische fietsen handmatig worden gereden?

Ja, alle elektrische fietsen functioneren als normale fietsen wanneer de motor is uitgeschakeld, dus je kunt gewoon op dezelfde manier op je elektrische fiets rijden als een traditionele fiets, of de motor nu is uitgeschakeld of als de batterij leeg is. Je kunt ook normaal fietsen door simpelweg de trapondersteuning op nul te zetten. Het nadeel van handmatig rijden op een e-bike is dat je iets meer extra gewicht bij je hebt dan op een standaardfiets. Hoewel de namen van elke fabrikant van elektrische fietsen voor deze modi kunnen verschillen, doen ze in wezen allemaal hetzelfde.

Zowel elektrische fietsen als elektrische scooters zijn veel goedkoper dan een auto en zijn wereldwijd gemakkelijk verkrijgbaar. Dat gezegd hebbende, zou er echt geen reden moeten zijn om niet traditioneel te kunnen fietsen. Over het algemeen kun je je elektrische fiets omschakelen van automatisch naar handmatig door gewoon de batterij uit te schakelen en de optie om over te schakelen naar de handmatige modus wordt getoond. Als je voor elektrische fietsen kiest, kun je zelfs handmatig rijden, maar dit is misschien niet de beste optie voor handmatig rijden.

Zoals de naam al zegt, gebruikt de volledig elektrische modus het vermogen van de accu en de motor van uw elektrische fiets uitsluitend om u snelheid en voorwaartse vaart te geven. Maar als het wordt beschouwd als een e-bike, een elektrische fiets, dan betekent dat dat hij geschikt is voor peddelen. Handmatig rijden is ook geweldig voor fietsers die in centrale gebieden wonen en op zoek zijn naar een snelle, onderhoudsarme optie. Bij handmatig rijden gebruikt de berijder de pedalen om vooruit te gaan en het stuur om in dezelfde rijrichting te rijden als bij normale fietsen.

De meeste elektrische fietsen hebben dus minstens twee modi, of het nu gaat om de volledig handmatige modus, wat betekent dat de motor volledig is uitgeschakeld. Als je zonder batterij of op een lege of lege batterij kunt fietsen, kun je hem nog steeds gebruiken om de hele trainingservaring op te doen. Hieronder vindt u een korte lijst van enkele elektrische fietsen op de markt die u handmatig kunt gebruiken om de levensduur van de batterij te verlengen of om een andere reden.