Moet je op alle elektrische fietsen trappen?

Op alle elektrische fietsen kun je net als gewone fietsen trappen, maar afhankelijk van het type e-bike hoef je misschien helemaal niet te trappen. Sommige elektrische fietsen hebben een functie genaamd trapondersteuning, waarbij de elektromotor je in feite een boost geeft terwijl je rijdt, waardoor je gemakkelijker kunt trappen.

Moet je op alle elektrische fietsen trappen?

Op alle elektrische fietsen kun je net als gewone fietsen trappen, maar afhankelijk van het type e-bike hoef je misschien helemaal niet te trappen. Sommige elektrische fietsen hebben een functie genaamd trapondersteuning, waarbij de elektromotor je in feite een boost geeft terwijl je rijdt, waardoor je gemakkelijker kunt trappen. Dus, moet je trappen? Het hangt eigenlijk af van de fiets die je op sommige fietsen die in Noord-Amerika worden verkocht, kunt rijden door simpelweg het gaspedaal te draaien (zoals hierboven vermeld, trappen is niet nodig). Je moet altijd elektrische fietsen van klasse één en klasse drie trappen, omdat ze geen gas hebben en daarom niet zomaar zichzelf kunnen aandrijven.

Klasse twee heeft echter geen trapondersteuning van u nodig. Als je ervoor kiest, kun je ze natuurlijk zeker trappen, maar dat is niet nodig om de fiets te laten bewegen. Sommige elektrische fietsen zijn uitgerust met zowel trapondersteuning als gaspedaal. Wat is het verschil? Met Throttle kun je fietsen zonder handmatige voeding, net als een elektrische scooter, een motorfiets of een andere vorm van persoonlijk vervoer.

Houd er rekening mee dat de maximumsnelheid bij het smoren tussen de 20 en 28 mijl per uur kan liggen. De regels veranderen echter een beetje en er is een nieuwere categorie elektrische fietsen met laadvermogen die een motor kunnen gebruiken die een groter vermogen biedt om hun berijders meer te helpen bij het verplaatsen van zware lasten. Hoewel er veel factoren een rol spelen bij het onderzoeken en kopen van een elektrische fiets, zijn er verschillende factoren waar elke potentiële e-bike-eigenaar rekening mee moet houden. Krachtigere e-bikes zoals die van het Zwitserse merk Stromer worden wettelijk op dezelfde manier behandeld, ook al moet je ze wel trappen.

Ze hebben dus elektromotoren, maar hoeveel verschil maakt dat? Zoals je zou kunnen raden, is snelheid het grootste verschil tussen e-bikes en gewone fietsen. De toekomst van transport ligt in de buitenlucht en als je in een stedelijke omgeving woont, zijn elektrische fietsen de juiste keuze. Meer trapondersteuning betekent minder bereik (de afstand die je kunt afleggen), dus het is het beste om maximale ondersteuning te sparen voor steile hellingen of heuvels, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken dat de batterij leeg raakt als je ver van huis bent. Gemiddeld kunnen elektrische fietsen gas geven van 16 tot 28 mijl per uur, afhankelijk van het model, en het motorvermogen is doorgaans 250 tot 500 watt.

Net als een gewone fiets heeft een elektrische fiets een stuur, een frame, een stoel, twee banden, versnellingen en ketting, pedalen en remmen. Omdat ze nog steeds als fietsen worden geclassificeerd, hebben elektrische fietsen bepaalde beperkingen wat betreft hun prestaties. Zoals altijd heeft het antwoord op deze vraag meer te maken met je behoeften en je budget, dan met alles wat inherent is aan elektrische fietsen als geheel. Het zijn meestal grotere elektrische fietsen met krachtigere motoren, hogere topsnelheden, en natuurlijk, je kunt ze trappen, maar ze komen echt tot hun recht als ze rijden onder „puur elektrisch vermogen”.

Of je nu op zoek bent naar een manier om in de vrije natuur te sporten of een nieuwe vorm van vervoer overweegt, er zijn enkele dingen over elektrische fietsen die je moet weten.