Hoe hard moet je op een elektrische fiets trappen?

Over het algemeen kan een elektrische fiets zoveel moeite kosten als je wilt. Sommige fietsen zijn zelfs voorzien van motoren die via het gaspedaal toegankelijk zijn, waardoor ze meer een scooter of motorfiets zijn dan een traditionele fiets.

Hoe hard moet je op een elektrische fiets trappen?

Over het algemeen kan een elektrische fiets zoveel moeite kosten als je wilt. Sommige fietsen zijn zelfs voorzien van motoren die via het gaspedaal toegankelijk zijn, waardoor ze meer een scooter of motorfiets zijn dan een traditionele fiets. Je moet altijd elektrische fietsen van klasse één en klasse drie trappen, omdat ze geen gas hebben en daarom niet zomaar zichzelf kunnen aandrijven. Klasse twee heeft echter geen trapondersteuning van u nodig.

Als je ervoor kiest, kun je ze natuurlijk zeker trappen, maar dat is niet nodig om de fiets te laten bewegen. Vanwege het zware batterijpakket en de extra frameversteviging die nodig is, kun je verwachten dat de meeste elektronische fietsen ongeveer 20 pond zwaarder zijn dan een vergelijkbare standaardfiets. En deze e-bikes hebben meestal een gashendelaar, ofwel een draaigaspel of een duimgashendelaar, naast het trapondersteuningsgedeelte. De belangrijkste reden dat elektrische fietsen moeilijker te trappen zijn zonder ondersteuning, is dat ze zwaarder zijn dan gewone fietsen.

Je zult moeten oefenen met het rijden op je elektrische fiets, zowel met als zonder de hulp van de accu. Veel elektrische fietsen hebben een bedieningsmodule op het stuur waarmee de rijder de rijmodus kan kiezen, d.w.z. er is een relatief zeldzame categorie elektrische fietsen die de batterij daadwerkelijk kunnen opladen terwijl je trapt. De meeste e-bikes hebben trapondersteuning (ook bekend als Pedelec), wat betekent dat de motor alleen maar inschakelt en je helpt.

De e-bike wordt niet echt van stroom voorzien zonder jouw tussenkomst (er is een uitzondering op deze e-bikes met gaspedaal, die we hieronder zullen bekijken). Elektrische fietsen met een gasklep zijn e-bikes van klasse 2, en ze worden ook wel"elektrische fietsen” genoemd. De enige andere keer dat een elektrische fiets moeilijker te trappen is dan een normale fiets, is wanneer de batterij leeg is. Moderne elektrische fietsen kunnen zo worden ingesteld dat de motor alleen binnen blijft als je probeert een heuvel, een bergachtig pad of een ander soort helling op te klimmen.

Nu elektrische fietsen steeds populairder worden, is het normaal dat mensen zich afvragen wat de verschillen zijn tussen deze fietsen en gewone fietsen. Als je op zoek bent naar een e-bike, vraag je je misschien af of trapondersteuning of gaspedaal beter bij je levensstijl past. Sommige e-bikes zijn een combinatie van een gaspedaal en een elektrische fiets, en op die e-bikes hoef je ook niet constant te trappen. Bijna alle elektrische fietsen ontladen de batterij tijdens het rijden, want dit is duidelijk wat de motor van stroom voorziet.

De klasse van je e-bike kan van invloed zijn op het feit of je al dan niet moet trappen en hoeveel je moet trappen voor de beste prestaties. De uitzondering is wanneer u de e-bike zonder elektrische ondersteuning gebruikt, een instelling die u zelf bepaalt.