Welke e-bike heeft het meeste koppel?

Het Canadese elektrische fietsbedrijf Biktrix heeft dat nog nooit gedaan. Over het geheel genomen is de Haibike Xduro AllMTN 8,0 de elektrische fiets met het beste koppel.

Welke e-bike heeft het meeste koppel?

Het Canadese elektrische fietsbedrijf Biktrix heeft dat nog nooit gedaan. Over het geheel genomen is de Haibike Xduro AllMTN 8,0 de elektrische fiets met het beste koppel. Haibike Xduro is uitgerust met HPR 120S, met een koppel van 120 newton meter. Dit is een makkelijke overwinning voor de Brose Drive S-Mag.

Op papier produceert hij een koppel van maximaal 90 Nm en ondersteunt hij uw inspanningen met wel 410 procent. In het zael is dat vermogen net zo indrukwekkend, zelfs als je de cranks draait, en het koppel is echt geweldig bij accelereren en het aanpakken van steile technische beklimmingen. De volgende, en niet ver daarachter, is de nieuwe Bosch Performance Line CX. Het kan qua vermogen of ondersteuning niet helemaal tippen aan de Brose (340 procent en 85 Nm), maar in de meeste situaties voelt hij sterk aan als een os met veel kracht om op te leunen.

Nu de e-bike-markt voortdurend in beweging is, kan de marktleider van vandaag met een druk op de knop achterop raken. Voor een pure rijervaring dankzij de snelle respons, intelligente eMTB-modus, krachtige motor en verslavende overloopfunctie waarmee je tijdens beklimmingen over trappen en richels kunt rijden, zouden we zeggen dat de Bosch Performance Line CX op dit moment een voorsprong heeft. Maar de displays en besturingseenheden zijn omvangrijk en lastig te gebruiken. Het nieuwste kind in de buurt, elektronica-experts Panasonic, heeft een pas geïntroduceerde eMTB-motor, de GXO.

Momenteel alleen verkrijgbaar in de VS (maar binnenkort hier) beweert dit toestel een van de lichtste en mogelijk krachtigste te zijn in termen van uit- en uitkoppel. Met maar liefst 90 Nm beschikbaar, zou dit zich moeten vertalen in een pittige rit met veel low-end grunt. Panasonic is al lange tijd leverancier van batterijcellen voor bestaande motormerken, maar heeft nu twee interne batterijopties naar eigen ontwerp. Kies tussen de lichtgewicht 288Wh versie voor snelle en lichte ritten op hometrajecten of een grotere batterij van 432 Wh voor langere uitstapjes.

Het grote display is gecentreerd boven de stuurpen zodat het goed zichtbaar is en is verbonden met een multifunctionele knoppeneenheid die netjes naast de linkerhandgreep zit. Omdat de motor van elektrische fietsen met een laag vermogen minder rotatiekracht heeft dan elektrische fietsen met een hoog vermogen, hebben ze moeite om hellende hellingen te beklimmen. Brose-motoren staan bekend om hun soepele en stille werking en het is een van de allerbeste e-bikemotoren die we ooit hebben gereden. De populaire Pace 500 van Aventon is bijvoorbeeld technisch gezien een e-bike van klasse 3 omdat hij snelheden tot 28 km/u haalt, maar hij heeft ook een gaspedaal dat uitkomt op 20 km/u (de toegestane maximumsnelheid voor een gaspedaal).

Als je een koppelarm aan je e-bike wilt toevoegen, bekijk dan deze koppelarm die geschikt is voor de meeste voor-, midden- en achternaafmotoren. De crux van dit soort e-bikes is dat ze niet alleen bedoeld zijn om snel te rijden, snel te accelereren of voorheen onbeklommen bergtoppen te beklimmen. En met elektrische fietsen met een hoog vermogen is dat om de fietservaring op te doen, maar dan met veel extremere prestaties. De traditionele fietsketting blijft aan de rechterkant van de e-bike zitten en brengt de menselijke inbreng over op het achterwiel.

E-bikes trekken een heel andere klant aan, een klant die is opgegroeid met merknamen uit de huishoud- en automobielsector. We hebben in de loop der jaren veel e-bikes gereden en de Specialized Turbo-modellen behoren voortdurend tot de allerbeste modellen in alle categorieën. Laten we dus eens kijken wat je met het koppel van een elektrische fiets kunt doen, hoe belangrijk het koppel van een e-bike is en hoeveel je nodig hebt om van je rit te genieten. Met de Mendocino heeft Schwinn een achternaafmotor van 250 W en een op een rack gemonteerde accu van 313 Wh gemonteerd om deze E-bike van klasse 2 te maken.

Het koppel van e-bikes speelt een cruciale rol in de wereld van elektrische fietsen, vooral als je van bergopwaarts fietsen houdt. E-bakfietsen zijn een geweldige manier om het gebruik van auto's voor korte ritten te verminderen, maar door de hoge prijs van sommige bakfietsen zijn ze voor veel berijders onbereikbaar. Dit is een zeldzame eigenschap waar iedereen van kan profiteren, of het nu gaat om een levenslange fietser of iemand die zijn eerste e-bike koopt. De meeste elektrische fietsen met motoren met een hoog koppel zijn elektrische mountainbikes en e-bikes voor bergopwaarts rijden.