Kun je een elektrische fiets duwen?

De meeste e-bikes op de huidige markt bevatten pedalen die je samen met of los van het gaspedaal kunt gebruiken. Om als elektrische fiets te worden aangemerkt, moet de motor wettelijk gezien helpen bij het trappen.

Kun je een elektrische fiets duwen?

De meeste e-bikes op de huidige markt bevatten pedalen die je samen met of los van het gaspedaal kunt gebruiken. Om als elektrische fiets te worden aangemerkt, moet de motor wettelijk gezien helpen bij het trappen. Het kan dus geen stroom leveren als je niet op zijn minst een deel van je eigen inspanningen doet. In het systeem wordt een koppelsensor ingebouwd die uw vermogen detecteert en het vermogen van de motor daarop aanstuurt.

Over het algemeen zijn e-bikes fietsen met een op batterijen werkende „ondersteuning” die wordt geleverd via trappen en, in sommige gevallen, een gaspedaal. Wanneer je op een elektrische fiets met trapondersteuning op de pedalen drukt, wordt een kleine motor geactiveerd en krijg je een boost, zodat je heuvels kunt beklimmen en over moeilijk terrein kunt cruisen zonder zelf te vergassen. Ze worden ook wel „elektrische fietsen” genoemd en voelen aan als conventionele fietsen, maar dan beter, zegt Ed Benjamin, senior managing director bij het adviesbureau eCycleElectric. Door je e-bike te chippen, wordt hij in de categorie speedbike geplaatst en om hem op elke openbare weg of weg te gebruiken, moet je aan die vereisten voldoen.

IMBA, de grootste belangenbehartigingsgroep van de sport, heeft haar standpunt gewijzigd om de toegang te ondersteunen voor sommige elektrische fietsen met trapondersteuning (die maximaal 20 km/u rijden) op sommige paden. Als de motor van je elektrische fiets wordt bestuurd via een gashendelaar of draaigreep op de stangen, in plaats van het vermogen te regelen in verhouding tot het vermogen dat je via de pedalen levert, wordt de e-bike niet geclassificeerd als een elektrische fiets. Houd er rekening mee dat het moeilijker zal zijn om te trappen dan op een traditionele fiets, want als je het elektrische systeem niet gebruikt, heb je nu het extra gewicht van het gemotoriseerde systeem dat tegen je vecht. Naast pedalen wordt er ook een e-bike met gashendelondersteuning naar voren gestuurd wanneer de rijder op de een of andere manier het gaspedaal activeert door op een knop te drukken, op een hendels te drukken of door aan het stuur te draaien.

Sommigen zien de opkomst van e-bikes als een bedreiging, alsof standaardfietsen de weg zullen gaan van een cent als iedereen elektrisch gaat rijden. De regels veranderen echter een beetje en er is een nieuwere categorie elektrische fietsen met laadvermogen die een motor kunnen gebruiken die een groter vermogen biedt om hun berijders meer te helpen bij het verplaatsen van zware lasten. Er zijn fietsen met een elektrisch aangedreven boost die als trapondersteuning worden geclassificeerd, wat betekent dat de kracht wordt geactiveerd wanneer je begint te trappen. De motor en batterij zijn de twee belangrijkste componenten van een elektrische fiets; fietsen met een elektrisch aangedreven boost worden geclassificeerd als trapondersteuning, wat betekent dat het vermogen wordt geactiveerd wanneer je begint te trappen.

Hoewel je misschien niet geconditioneerd bent om acht tot tien kilometer per keer te rijden, kun je die afstanden gemakkelijk afleggen met een elektrische ondersteuning, wat een geweldige manier is om uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen op te bouwen. Op weg naar het hoogseizoen vind je hier alles wat je moet weten over de revolutie op het gebied van elektrische fietsen. Zelfs als je niet geconditioneerd bent om 5-10 mijl per keer af te leggen, kun je die afstanden gemakkelijk afleggen met een elektrische ondersteuning, wat een geweldige manier is om uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen op te bouwen. Afhankelijk van de motor die op je e-bike is gemonteerd, kan het maximum tussen 250% en 400% van je input liggen, terwijl de laagste Eco-modus tussen 40% en 60% extra duw toevoegt.

Het is ook belangrijk op te merken dat regeneratief remmen niet zo effectief is op elektrische fietsen als op elektrische auto's. Cynergy e-bikes zijn een groot voorstander van de synergie die het resultaat is van de combinatie van menselijk pedaalvermogen met elektrische energie, dus we vertellen je het verwachte bereik als je beide doet.